
درباره افزودنی غذایی E471 بیشتر بدانید
افزودنی E471 یک افزودنی غذایی است که به نام (مونو و دیگلیسیریدهای اسیدهای چرب) شناخته میشود. این ماده یک امولسیفایر (Emulsifier) است که برای ترکیب مواد چربی و آب در محصولات غذایی استفاده میشود و به بهبود بافت، پایداری و ماندگاری محصول کمک میکند.
بنابرگزارش روابط عمومی گروه صنعتی و پژوهشی زر، براساس منابع تولید این افزودنی غذایی، افراد با رژیمهای خاص (مثل گیاهخواران یا رژیمهای حلال) باید بدانند که این ماده افزودنی غذایی میتواند از *چربیهای حیوانی* یا *چربیهای گیاهی* (مانند روغنهای گیاهی) استخراج شود.
E471 برای تهیه محصولاتی چون (کیک، کلوچه، و نان)، بستنی، شکلات، مارگارین، دسرهای آماده، مواد غذایی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و با هدف جلوگیری از جدا شدن روغن و آب، بهبود بافت و کمک به همگنسازی محصول استفاده می شود.
مسائل مربوط به رژیم و حلال بودن
از آنجا که E471 میتواند منبع *حیوانی یا گیاهی* داشته باشد در بسیاری از موارد، تولیدکنندگان ذکر میکنند که این ماده از چربیهای گیاهی استخراج شده است.
در ایران و بیشتر جوامع اسلامی، افزودنی *E471* عمدتاً از منابع *گیاهی* تولید یا وارد میشود. این موضوع به دلیل شرایط مذهبی و فرهنگی ایران است که در آن محصولات غذایی باید *حلال* باشند. استفاده از چربیهای حیوانی، بهویژه اگر از منابع غیرحلال (مانند خوک) باشد، در تولیدات غذایی ایران بسیار نادر است یا اصلاً وجود ندارد.
دلایل استفاده از منابع گیاهی
به دلیل قوانین اسلامی که بر تولید مواد غذایی در ایران و جوامع اسلامی حاکم است، تولیدکنندگان موظف هستند از چربیهای *گیاهی حلال* استفاده کنند، از طرفی سهولت دسترسی به روغنهای گیاهی استفاده از آن را در کشورمان بیشتر میکند و تولیدکننده و واردکننده روغنهای گیاهی مانند روغن سویا، روغن پالم و روغن آفتابگردان درایران برای تولید E471 مناسب بوده و استفاده میشوند.
قابل ذکر است که بسیاری از محصولات غذایی تولید ایران به کشورهای مسلمان دیگر صادر میشوند که این نیز استفاده از منابع گیاهی و حلال را ضروری میسازد.
مصرفکنندگان در ایران نباید نگرانی از بابت منبع افزودنی E471 داشته باشند.
معمولاً در ایران، منابع گیاهی به صورت برچسب روی محصول ذکر میشوند و اگر اطلاعات کافی روی بستهبندی نبود، مصرفکنندگان در تماس با شرکت تولیدکننده میتوانند اطلاعات دقیقتری دریافت کنند.