
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران: تجارت محصولات کشاورزی حمایت جدی دستگاههای دولتی را میطلبد
حمایت دستگاههای دولتی به منظور تجارت حرفهای در حوزه کشاورزی از اقداماتی است که مطالبه بخش خصوصی و فعالان این حوزه است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا با اشاره به جایگاه و اهمیت امنیت غذایی، تصریح کرد: با وجود توقف صدوربرخی کالاها، صادرات هدفمند کالاهای غیرنفتی در دوران تحریم با فعالیت بخش کشاورزی ادامه یافت هرچند در این زمینه لازم است درکنار حمایت از صادرات ، تولید مناسب داشته باشیم.
محسن امینی توجه به زیرساختهای به روز حمل ونقل و گمرک ، اصلاح فرآیندهای بانکی ، تدوین سیاستهای انگیزشی و معافیتی و ایجاد کنسرسیومهای کشاورزی را عوامل مهم تحقق اهداف ارتقا تولید و صادرات برشمرد و افزود : باید دراین مسیر با انتخاب رایزنهای بازرگانی در کشورهای هدف، به برنامههای هدفمند صادراتی و برگزاری نمایشگاههای تخصصی توجه کنیم.
دبیر نخستین اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا همچنین شناسایی چالشهای قانونی و از بین بردن خلاهای قانونی در این بخش را ضروری دانست و گفت : فعالان بخش خصوصی درحوزه کشاورزی ، حمایتهای دستگاههای دولتی از فرآیند تولید و بسترسازی برای تجارت حرفهای در حوزه کشاورزی را خواستار هستند.
وی برگزاری نخستین اجلاس تجارت محصولات کشاورزی را در راستای شناسایی چالشهای موجود و ارائه راهکارهای پیشنهادی در بخش کشاورزی مؤثر ارزیابی و ابراز امیدواری کرد: برپایی این اجلاس و نشستهای تخصصی که در چارچوب آن برگزار میشود ، زمینه پیشرفت حوزه کشاورزی را مهیا می کند.
در ادامه این اجلاس وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر حمایت از تولید و کشاورزی گفت: در این راستا برنامه کشاورزی قراردادی در داخل کشور آغاز شده است.
ساداتینژاد افزود: کشت قراردادی مهمترین ابزار حمایت از کشاورزان و تولید در دنیاست اما در ایران فقط یک درصد از محصولات تولیدی در بخش کشاورزی با این روش تولید میشد.
او اضافه کرد: امسال کشاورزی قراردادی را تقریبا در بخش غلات آغاز کردهایم و حدود 15 هزار میلیارد تومان نیز برای آن در نظر گرفتهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس هم در ادامه اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا گفت: کشاورزی به عنوان خصوصترین بخش اقتصادی کشور 35 درصد اشتغال را سبب شده است.
عسگری با تاکید بر اینکه 500 میلیون نفر جمعیت پیرامون ما علاقهمند به تولیدات ایران هستند ، ادامه داد: تمرکز در تولید خوب محصولات کشاورزی، اشتعال ، امنیت و ارزآوری خوبی خواهد داشت که تاکنون این مساله مهم عملیاتی نشده است.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: باید قوانین کهنه بهروزرسانی شود و ما آماده هستیم در قالب یک نقشه راه در راستای سهولت مسیر صادرات محصولات کشاورزی ، اقدامات تقنینی مورد نیاز را دنبال کنیم.
رئیس اتاق ایران هم در این نشست تصریح کرد: شاید مهمترین چالشی که ما در آینده خواهیم داشت و کمتر در مورد آن صحبت میشود ، چالش آب در کشور است و این مساله را در هر اجلاس و سخنرانی باید تذکر داد.
شافعی افزود: اصلاح الگوی مصرف مساله ای است که در زندگی ما جایی ندارد و به الگوی مصرف در هیچ حوزهای توجه نمیکنیم.
وی گفت: باید با تداوم این نشستها زنگ خطر به صدا درآمده در حوزه کشاورزی به گوش مسوولان کشور برسد و مسیرهای درست آینده پرخطر تجارت کشاورزی منعکس شود.
نخستین اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه صادرات صنایع غذایی و کشاورزی به میزبانی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و همکاری کمیسیون کشاورزی مجلس، دهم آبان ماه برگزار شد.
این اجلاس در چهار محور اصلی صادرات هدفمند، تامین مالی، شبکه سازی بازار و حقوق تجارت و امنیت غذایی برگزار شد.
همچنین در کارگاههای جانبی اجلاس موضوعات تحقیقات، چالش ها و فرصت های بازارهای جهانی، فناوری بلاکچین در تجارت کشاورزی، تازه های حقوق تجارت بین الملل، اﻟﺰاﻣﺎت ﺻﺎدرات ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ در ﺣﻮزه ﺷﯿﻼت، بازار دیجیتال کشاورزی، تشکیل زنجیره دام و طیور، بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهندسی فروش در کشاورزی و غذا، کشت قراردادی، کشت کم آب بر، ظرفیت های صندوق ضمانت صادرات و الزامات کشت فراسرزمینی با حضور کارشناسان و علاقمندان بحث و بررسی شد.
در پایان این اجلاس کمپین ملی توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی تشکیل شد و قرار است نخستین برنامه آن در اهواز برگزار شود.
گالری تصاویر



